El club Futbol Sala Sant Celoni estructura els seus equips en dues grans àrees de treball: les categories base i les superiors.
Les categories base estan formades per l’escoleta, prebenjamins, benjamins, alevins i infantils. En aquestes categories el treball del club està centrat principalment en la formació de la persona dins d’un entorn esportiu, des del seu vessant més elemental, higiene, organització, puntualitat, etc. Fins a estar en disposició d’entrar de ple en els aspectes competitius de l’esport. Aquest és un viatge progressiu i intentant respectar al màxim les qualitats individuals de cada persona així com la seva capacitat d’entomar els nous reptes que cada categoria requereix. Esportivament parlant, la feina està centrada en tots els aspectes individuals a nivell tècnic, físic i psicològic que faran de l’esportista una peça important dins de l’engranatge global que suposa l’equip. Per completar l’aprenentatge dels entrenaments, els equips base participen en la competició organitzada per la Generalitat de Catalunya a través dels seus Consells Esportius excepte la categoria Infantil que competeix en la Lliga de la Federació Catalana de Futbol Sala.
Els monitors corresponents, així com el coordinador d’àrea són els responsables de dur a terme aquesta gratificant tasca que té com a punt final la categoria infantil, on els jugadors/es tancaran el cicle formatiu purament dit per passar al següent nivell.

Les categories superiors les formen els cadets, juvenils i sèniors. Estem parlant de categories on seguint el projecte del club, prioritzant els valors de l’esport, entrem de ple en el món de la competició i els seus estímuls. Els factors individuals passen a un segon terme per prioritzar l’equip i els seus reptes com a grup. A partir de cadets els aspectes físics comencen a guanyar terreny en la preparació dels equips i els conceptes tàctics ens donen alternatives per assolir objectius en cada partit.  En resum, són les categories on tot jugador/a que vol jugar a futbol sala vol arribar per competir al màxim nivell i posar sobre la pista totes les qualitats assolides, ara al servei del teu equip i el teu club. Tots els equips del club d’aquestes categories participen de les competicions organitzades per la Federació Catalana de Futbol Sala en els seus diferents nivells.